måndag 28 mars 2011

måndag morgon

Strålande sol. Riktigt vackert. Nattens nyfallna snö täcker jorden eller åtminstone utsikten från sovrumsfönstret. En promenad till rummet där termometern är belägen ger vid handen att yttertemperaturen är så hög som 1.7 grader. Minus.
När man sedan ser att käre svärsonen har testat min blogg med den meningsfulla texten 1.2.3 vilket gjorde mig mycket glad. Inte för textens djupa innehåll utan att bloggen verkar fungera. Det blir mer djupsinniga diskussioner framöver.
Veckan som kommer har några högtidsstunder. Den första på onsdag i den vackra lokalen Nybrokajen 11, där A bjuder mig och sig själv på en konsert med Livgardets dragonmusikkår. På torsdag blir det ett föredrag på ROSIS mäss, ett litet källarutrymme på söder. ROSIS står för reservofficerarna i Stockholm. Där berätter en gosse från Träng om Sveriges siste skarprättare, Ander Gustaf Dahlman. Öl och macka till självkostnadspris. Om man nu förmår få i sig något efter föredraget förstås.
Ja, på lördag är det dags att gå till Oscarshemmet på Rigagatan där en annan Trängare, Gotlänningen Lars-Inge, tänker fira sin 75-årsdag och dit är vi bjudna. Vi vistade denne man i somras på Gotland och han tog mycket väl hand om oss och vi reste Gotland och Fårön runt. Hinner vi med, men det gör vi nog inte, så kan vi tillbringa förmiddagen på lördagen med Trängen och bese Gustaf Adolfkyrkan och göra ett besök på Armémuseet. Vi skippar nog det för vi har varit där förut.
Mitt armbandsur har nu lagt av på grund av batteribrist och nu äntligen så tog jag med mig N´s Tissot Titanklocka till Ur och Penn för att den i sin tur skulle få ett batteri. Det var ingenting som Ur och Penn klarade av men den blir klar om 14 dagar när proffsen har tagit sig in i uret. Under tiden får svärfars Longines göra tjänst. Den skall dras upp för hand vilket är litet ovant i detta århundrade.
Mor har just dragit till stan med två jobb till tryckeriet, en bok och en folder. Sedan vidtar en 24-sidig tidning. Tänk om man ändå vore en pensionär!
Slut för idag

torsdag 24 mars 2011

Startar upp

Så har jag då startat en alldeles egen blogg. Vem i hela världen kunde tro det? Kommer nog inte att skriva alltför ofta men när jag väl gör det så måste jag få kommentarer. Snälla sådana.
Jag önskar mig lycka till i framtida blockande och skall nu uppfylla min önskan om kaffe o bulle
Stig