måndag 10 oktober 2011

Arbetsseminarium i Tallinn

Denna gång så blev det årliga seminariet förvandlat till en resa till Tallinn med en arbetsdag och en fridag i Tallinn och för de som så önskade, två fridagar. Föreningen bjöd på resan, mat ombord, frukostar och hotell. Allt därutöver fick deltagarna betala själva. De medlemmar som inte var kallade fick följa med men då betala allt själva. Det kom ett par stycken, bland andra en sällsynt medlem från Örebro med dialekt och allt.
Överresan startade den 6:e oktober och vid tvåtiden satt vi i en första konferens fram till dess båten avgick klockan 18. Så blev det Buffékäk och detta är ju inte speciellt upphetsande. Ute på Ålandshav träffade vi på den hårda vind som SMHI utlovat och natten blev tämligen sömnlös i kulingen eller vad det nu var. Kulingvarning var i alla fall utfärdad.
Frukost och väl i hamn så äntrade vi en buss för ett par timmars sightseeing. Bussen var sprillans ny och detta var den lilla bussens jungfrufärd.

Vi stannade vid en park med en fantastisk höstblomning och denna bild blev speciellt bra eftersom inga medlemmar förstörde helhetsintrycket.

Vi promenerade runt i denna park och njöt av den svala höstluften och blomsterprakten. På denna bild fastnade ett antal av medlemmarna. Från vänster ses Ulla, Bengt, Leif och Christer. I högra gruppen ses ordförande Nisse, Arne från Örebro, baksidan av vice ordföranden Olle och Kjell samt några oidentifierade personer.

Så var det dags för lunch på egen hand. Jag och hustru Agneta tog ett närliggande matställe från hotellet räknat där vi avnjöt en liten men god laxtartar med inhemskt öl. Nåja, så hemskt var inte ölet men man blev inte uppkäftig av det.

Sedan blev det arbete resten av dagen, så kallad brainstorming, men jag tog med mig min personal, det vill säga en av Valberedningen, Kerstin. Stefan, den andre medlemmen var inte med. Därför satte vi oss i vårt rum och gick igenom läget inför stämman i februari.
Vi samlades i foajen och drog iväg till "Gamla stan" där alla utom två slank ner i en rysk restaurang och vi fick ett långbord där man slapp höra något från andra ändan, så långt var det.
Här ett foto taget från min plats vid den bortre änden. Där kan man från vänster se och njuta anblicken av den glada örebroaren Arne, Maggan med servettringen insatt i glasögonen, varför vet jag inte, tror inte att man ser bättre med denna ring som förresten gick att äta upp. Intill denna dam sitter Nisse. Förutan Nisse hade denna resa inte blivit av för det är han som bestämmer. Därefter ser man Agnetas högerarm och hand som helt omilitäriskt pekar med bara ETT finger och inte hela handen.

Se så nyktra och fina paret Cedervall är men då skall man veta att detta är före två öl och två vodka. Var.

Vodkan slås upp av trevliga servitriser från en meters höjd och inte spiller de något. För att inte missförstås så är det vodkaflaskan som är på en meters höjd och inte servitrisen.

Vad åt vi då? Jo, det framgår av denna bild. Gott var det i alla fall, skriv upp det!

Under måltiden uppträdde vackert klädda flickor bakom min rygg (en meter ungefär) Sprattlade gjorde de och tjöt som ånglok.


När vi så småningom avslutat måltiden tyckte min hustru sig se en stor rysk brunbjörn iklädd huvudbonad vid utgången av restaurangen. Det var naturligtvis hallucinationer framkallade av spritförtäringen men jag tog i alla fall en bild så att hon skulle bli förevigad med denna hallucination. Se själva.

Lördagen tillbringade vi mestadels i den gamla staden och levde på en kopp kaffe med Budapeststubbe på Café Reval. Havet var tämligen stilla under återresan och vi fick en mödosam promenad från terminalen till Östra station eftersom SL dragit in sina bussar från området.


1 kommentar:

  1. Du skriver så jädra sköjjit Stig! Kul att läsa lite om vad ni gör:-)
    Kram på er!

    SvaraRadera