tisdag 6 september 2011

3 veckor i Storebro

Åter på plats efter småländska äventyr från den 10 augusti till den 2 september. Orsaken till detta var två, nämligen egen dotters 40-årsdag och att hon befann sig i Storebro på den stora dagen den 12 augusti. Den andra orsaken var att familjen Larsson behövde vår lägenhet för att få våra älskade två äldsta barnbarn närmare sin nya skola i Täby som de nu skulle börja i enär skolan i Singapore var väl avlägsen. Det hade inte varit någon hit att pendla mellan Storebro och Täby dagligen heller.
Bra tyckte vi, nu skulle det plockas kantareller!
Den tolfte på morgonen så smög sig en mamma och pappa, en svärson och tre spända barnbarn uppför trappan till den inte ont anande födelsedagsbarnet. Hennes make är en mycket omsorgsfull make som synes.
Senare på dagen blev det givetvis god mat och därefter gräddtårta, kaffe och avec.
En utflykt till ett trevligt ställe närmare Vimmerby, en gammal bodgård kan man förmoda, där man kunde få i sig livsnödvändiga saker som Pizza om man nu ville ha det. Det ville alla och det var ganska gott men väldigt snålt med räkor på räkpizzorna men dyra var de. Själv insåg jag faran i tid och tog salami på pizzan, ett betydligt bättre val.
Det kom till vår kännedom att det fanns en häst, en tjej som kunde tänkas att sadla den och leda den runt på gården. Först ut blev M som fick kränga på sig en ridhjälm och fick hjälp att bli upputtad på kreaturet. Så bar det av i maklig takt runt nejden.
Unga fröken Di skulle naturligtvis också rida och hon fick uppleva samma svindlande känsla som brorsan när det bar av över markerna.

Broder Dx nöjde sig med att mata en kanin med maskrosblad tills kaninen blev vådligt mätt, rapade och inte ville ha mer.

Bor man en mil söder om Vimmerby så är det självklart att man åker in till denna Pippitokiga stad som är överfull med Astrid Lindgrens alla välkända sagonamn och andra saker som man relaterar till henne. Så det blev ALV, det vill säga Astrid Lindgrens värld, en anläggning väl värd att besöka måste jag erkänna trots att jag var mycket skeptisk från början.
Vi tillbringade hela dagen på platsen och vid ett tillfälle fick jag in både 40-åringen och alla tre barnen Larsson PÅ SAMMA BILD. Det ni.

Vi skildes och möttes, förlorade något barn ibland men det återfanns. Barnen hittade rutschkanor och gungor och mormor och morfar gick själva runt och återupplevde Astrids fantastiska figurer såsom Madicken, Pippi, Ronja, Rasmus och Nils Karlsson med pysslingen. Själv stod jag bredvid en jättestor toalettstol där hakan knappt nådde upp till porslinskanten och mormor hade stora problem att öppna en vanlig dörr.

Barnen hade dels egna pengar genom att sälja de äldre familjemedlemmarnas tomburkar och flaskor och dels strömmade det in mer pengar från snälla mammor och mormödrar. 
M köpte ett svärd, Dx köpte ett svärd och Di köpte ett svärd. Det blev lite oroligt utanför affären när bröderna plötsligt blev bröderna Lejonhjärta och svärden ven i luften, det hela lugnade dock ner sig och vi återvände hem till Storebro. 
Så avslutades vecka ett och J tog en fullpackad bil och sina tre barn och for till Täby. Själva såg vi fram mot en riktig semester där vi satt fast där vi var utan bil och med bristfälliga kommunikationer. Mer därom i nästa blogg, man kan ju inte skriva allt på en gång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar