lördag 4 juni 2011

Två dagar efter festen

Inte för att vi fick i oss en massa starka och destillerade på Edsbacka Wärdshus men jag hade inte lagt in bilderna i PC´n så det fick vänta en dag extra.
Syrran fyllde alltså 75. Två barn med respektive samt två av tre barnbarn ställde upp liksom jag och A. Kom lite försent på grund av våldsamt sen buss så där satt gänget och drack dry martinis ute på verandadäcket när vi anlände. Vi hann i alla fall med att få varsin drink själva innan vi trädde in i matsalen och bestämde oss för "dagens". Den kostade 800 kronor styck inkl ett glas vitt och ett glas rött. För all del, det var vackert att se på och gott att äta men betalt tar de på Edsbacka. Man har ju inte (haft) två Michelinstjärnor för inte. Ny ägare har reducerat antalet stjärnor till en men de gamla priserna är minsann kvar.
Middagen bestod av Vit sparris, hollandaisesås samt löjrom. Varmrätt Tournedous m tbh och dessert hallon och päronsorbet.
Syrran förärades en stor kopp med fat av oss

De sju Siderudarna stuvade in sig i Görans fina bil, hans nyktra son körde sedan hem dem för så vitt jag vet.
Vi för vår del missade bussen till Danderyd och vi fick vänta en halvtimme. Kvällen var ljum och fylld med syrendoft och andra behagliga aromer så det gick ingen nöd på oss.
Från slutstationen vid Danderyds sjukhus promenerade vi upp till Mörby station och på vägen fann vi ett par planteringar som inte gick av för hackor!
Hemma var vi 22.30 så det blev till att krypa till sängs med en god bok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar