torsdag 2 juni 2011

torsdagspromenad

Så kom gänget utom N som jobbade. Tre underbara barnbarn att krama och bli kramad av samt mamma J förstås. Underbart att de nu skall slå sig ner några ordentliga stenkast från vår bostad. Detta var alltså i går och eftersom lunch just intagits så blev det saft, kaffe och bullar. Till att börja med. Sedan försvann nästan en hel glasstårta av bara farten.
Så bar det av hem till syster/faster B och kussarna för att få en natts sömn innan färden gick vidare till huset i Storebro. Jag misstänker att det blir grillat i kväll och att det kanske har kommit upp någon grönsak eller blomma i det i påskas nyanlagda landet. Annars så får det väl bli en tomat och några salladsblad från ICA-affären nedanför backen.

Själva blev vi nyfikna på hur det nya huset ser ut och barnens nya skola i Skarpäng. Efter frukost så tog vi på oss gympadojorna, kamera och SL-korten (utifall vi skulle tröttna på att promenera). Från oss till Säljvägen gick det alldeles utmärkt att gå trots en viss kyla och en rejäl blåst. Det märktes att man haft studentfest där dagen före. Vi trängde oss inte på och att fotografera genom Törnrosahäcken var tämligen menlöst.
Så vi gick vidare och tog Milstensvägen som går parallellt med den stora Turebergsvägen. Det är en bra bit innan man kommer fram till Milstensskolan som verkar vara en liten mysig skola för Di och M. Det verkar finnas ett dagis där också, Pysslingen, så kanske även Dx kan gå där. Sedan bor ju faster Bella bara några minuter från skolan. Sedan fanns ju en busshållplats utanför skolan och denna buss har ju även en hållplats utanför ert nya hem.
Vi tog inte tid från skolan till Säljvägen men det tog nog dryga 15 minuter. Från Säljvägen till TäbyC tog det 12 minuter och därifrån hem till oss ytterligare 9 minuter. Det om detta.

Syster Vivi fyller 75 år idag och vi och hennes pojkar med familjer skall äta middag på Edsbacka krog och hon vet som vanligt ingenting om planerna. På 70-årsdagen blev det en endagskryssning till Mariehamn som blev mycket lyckad både vad gäller mat och väder. Drinken på överresan gick också ner som synes.
Nu får vi vänta till tisdag/onsdag i nästa vecka på att barn och barnbarn visar sig igen och då skall det i alla fall bli något ätbart lovar
Morfar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar