måndag 9 maj 2011

Jag var också i Riga

Tänkte komplettera med en bild över samma gubbar som A redan lagt in i sin blogg. Denna är kompletterad med en liten gubbe i nederkanten för att man skall få en uppfattning hur in i bomben stort detta stenröse är. Den mannen har förresten varit svensk diplomat i Riga under tre år och han var vår guide under vistelsen.

Vi åt varierande mat på båtar och restauranger, stora som minimala. Dag tre hade vi avslutningsmiddag i Riga på en jättestor inrättning av grova timmerstockar. Där intog vi buffén som bestod av dels en otrolig fin fisk och skaldjursavdelning samt en kött och chark del som var av mindre omfattning än fiskdelen. Vi tog öl eftersom det dels ingick och det kom aldrig någon servitris som vi kunde beställa vin av. Jo, det fanns även en dessertavdelning, liten med god.
Ett exempel på Lettlands priser kan ju nämnas att vi i centrala delen av Riga hoppade in på ett litet fik och intog varsin typ stor platt bulle, den ena med äppelskivor och den andra körsbärssylt i mitten. Till detta varsin kopp kaffe. Helt OK att både äta och dricka och allt till ett pris av cirka 20 svenska kronor.


Den övre tallriken ser lite obebodd ut men det beror på att jag redan käkat upp hälften.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar