lördag 9 juli 2011

bröllopsdagen den 6 juli

Hej igen alla mina läsare. Alla tre!
I onsdags äntrade vi S/S Baltic Queen och fick en godtagbar ytterhytt på ättonde våningen. Sängarna var som vanligt och såg inget vidare ut efter att jag tillbringat en natt i den
Vi åt en mycket god middag i den ryska matsalen och fick ett liten bås alldeles för oss själva. Dessutom tilldelades vi en otroligt söt, snäll och duktig servitris. Hon missade ingenting, inte ens att ta ett kort på oss.
Jag har knyckt fotot ur A´s kamera eftersom det var den som användes vid tillfället i fråga. Hoppas att hon inte blir putt.

Första dagens meny var en starter bestående av honung, smetana och saltgurka. Fattas bara annat, det skulle ju vara ryskt. Till detta ett sagolikt gott estniskt mörkt bröd med flingsaltat smör. Sedan kom en fisktallrik som förrätt med lax -vodka och vinbärsbrässerad , en liten tomat med forellromsmousse, gravad sik samt Tsarens sill som fick smak av lök och konjakslag. Allt detta dracks med vatten för vi skulle ha vitt vin till huvudrätten och den bestod av Lax med adzika, löksås med saltgurka och skivad ugnspotatis. Vi skippade desserten utan tog en gin och tonic i pianobaren i stället.

Dagen därpå gled vi ut från båten och tog oss en tur upp till den gamla staden. Förskräckt kunde vi konstatera att det var hårda straff om man gick mot röd gubbe. Det var marknad och medeltidsdagar som började precis som vi anlände till det stora torget. Ett anmärkningsvärt köp var ett liten hatt som A ville ha. Den klädde oss båda utomordentligt.

Ruskigt eller hur?
Det blev kväller och vi intog samma lilla matalkov som dagen före. Samma glada servitris och nu följde vi hennes råd. Till entrérätten så tog vi ryskt öl och rysk vodka. Det var en väldigt bra blandning och huvudrätten bestod av stora och möra biffstekar med gräddfilsstuvad surkål och pyttesmå persiljesmörstekta potatisar och som kronan på verket en god portvinssås.
Den här gången blev det även kaffe efter.
Därmed var vi mätta och belåtna.
Här ser vi hur startern och fiskförrätten (1:a dagen) ser ut efter det att jag inte kunde hålla mig utan käkade upp hälften innan jag kom ihåg att fotografera det hela.


En mycket trevlig resa med god mat, god service, vackert väder och specialpris på Beefeatergin för 125:- SEK för 1 liter och det är klart att man slog till på detta skamliga erbjudande.

1 kommentar: